Geçmişin Fısıltıları Kapsamlı Bir MeditasyonÇağlar boyunca bir yolculuk, kökenleri ve

Meditasyon, dünyanın muhtelif kültürlerinde binlerce senedir uygulanmaktadır. Dikkatin soluk, mantra yahut görsel bir imaj şeklinde tek bir noktaya odaklanmasını içeren bir zihin-beden uygulamasıdır. Meditasyonun, stresi azaltma, uykuyu iyileştirme ve ruh halini iyileştirme dahil olmak suretiyle hem fizyolojik bununla birlikte zihinsel esenlik için bir dizi faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun zamanı uzun ve karmaşıktır, sadece iki ana döneme ayrılabilir: çağıl öncesi devre ve çağıl devre. Çağıl öncesi devre Meditasyon uygulamalarına dair en eski kanıtlar, günümüzde Pakistan ve Hindistan’da bulunan İndus Vadisi Medeniyeti’na (MÖ 3300-1300) kadar uzanmaktadır. Bu uygarlıkta meditasyon, tanrısal olanla irtibat kurmanın ve psikolojik aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak uygulanıyordu. Meditasyon uygulamalarının ilk yazılı kayıtları Hindu geleneğinden, Upanishad’lardan (MÖ 1500-500) gelir. Upanishad’lar meditasyonu maddi dünyanın yanılsamasını aşmanın ve gerçekliğin reel doğasını deneyimlemenin bir yolu olarak tanımlar. Meditasyon, MÖ 5. asır civarında Hindistan’da süregelen Budist geleneğinde de mühim bir rol oynamıştır. Buda, meditasyonun acıdan kurtulmanın ve aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu bulunduğunu öğretmiştir. […]

Geçmişin Fısıltıları Kapsamlı Bir MeditasyonÇağlar boyunca bir yolculuk, kökenleri ve

Geçmişin Fısıltıları: Kapsamlı Bir Meditasyon

Meditasyon, dünyanın muhtelif kültürlerinde binlerce senedir uygulanmaktadır. Dikkatin soluk, mantra yahut görsel bir imaj şeklinde tek bir noktaya odaklanmasını içeren bir zihin-beden uygulamasıdır. Meditasyonun, stresi azaltma, uykuyu iyileştirme ve ruh halini iyileştirme dahil olmak suretiyle hem fizyolojik bununla birlikte zihinsel esenlik için bir dizi faydası olduğu gösterilmiştir.

Meditasyonun zamanı uzun ve karmaşıktır, sadece iki ana döneme ayrılabilir: çağıl öncesi devre ve çağıl devre.

Geçmişin Fısıltıları: Kapsamlı Bir Meditasyon

Çağıl öncesi devre

Meditasyon uygulamalarına dair en eski kanıtlar, günümüzde Pakistan ve Hindistan’da bulunan İndus Vadisi Medeniyeti’na (MÖ 3300-1300) kadar uzanmaktadır. Bu uygarlıkta meditasyon, tanrısal olanla irtibat kurmanın ve psikolojik aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak uygulanıyordu.

Meditasyon uygulamalarının ilk yazılı kayıtları Hindu geleneğinden, Upanishad’lardan (MÖ 1500-500) gelir. Upanishad’lar meditasyonu maddi dünyanın yanılsamasını aşmanın ve gerçekliğin reel doğasını deneyimlemenin bir yolu olarak tanımlar.

Meditasyon, MÖ 5. asır civarında Hindistan’da süregelen Budist geleneğinde de mühim bir rol oynamıştır. Buda, meditasyonun acıdan kurtulmanın ve aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu bulunduğunu öğretmiştir.

Çağıl öncesi dönemde meditasyon Çin, Japonya ve Tibet şeklinde öteki kültürlerde de uygulanıyordu. Çin’de meditasyon esenlik ve refahı geliştirmenin bir yolu olarak uygulanıyordu. Japonya’da aydınlanma ve psikolojik kurtuluşa ulaşmanın bir yolu olarak uygulanıyordu. Tibet’te psikolojik güçler ve bilgelik geliştirmenin bir yolu olarak uygulanıyordu.

Çağıl devre

Çağıl dönemde meditasyon, Swami Vivekananda, Paramahansa Yogananda ve Thich Nhat Hanh şeklinde bir dizi öğretmen tarafınca Batı’ya tanıtıldı. Bu öğretmenler, meditasyonu Batılılar için daha erişilebilir hale getirmeye destek oldular ve fizyolojik ve psikolojik sağlığı iyileştirmek için iyi mi kullanılabileceğini gösterdiler.

1960’larda ve 1970’lerde meditasyon, karşı kültür hareketinin bir parçası olarak Batı’da giderek daha popüler hale geldi. Bu zamanda meditasyon, çağıl yaşamın streslerinden kaçmanın ve psikolojik aydınlanmaya ulaşmanın bir yolu olarak görülüyordu.

Günümüzde meditasyon her yaştan ve her kesimden insan tarafınca uygulanmaktadır. Stres azaltma, rehavet ve psikolojik açınma şeklinde muhtelif amaçlar için kullanılır.

Meditasyon, hayatlarımızda pozitif yönde bir tesir yaratabilecek kuvvetli bir araçtır. Stresi azaltmamıza, ruh halimizi iyileştirmemize ve iç benliğimizle irtibat kurmamıza destek olabilir. Meditasyon ile alakalı daha çok informasyon edinmekle ilgileniyorsanız, başlamanıza destek olacak birçok kaynak mevcuttur.

Antet Yanıt
Antik Hindistan’da meditasyon Meditasyon Hindistan’da binlerce senedir uygulanmaktadır. Meditasyonun en eski yazılı kayıtları MÖ 5. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
Batı’da meditasyon Meditasyon, 19. yüzyılda Avrupa ve ABD Birleşik Devletleri’nde konferanslar veren Hindu rahip Swami Vivekananda tarafınca Batı’ya tanıtıldı.
Meditasyonun yararları Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik esenlik için bir dizi faydası olduğu gösterilmiştir. Bu faydalar içinde stresi azaltmak, uykuyu iyileştirmek, ruh halini iyileştirmek ve odaklanmayı çoğaltmak yer alır.
Iyi mi meditasyon yapılır Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır. En yaygın metot basit bir pozisyonda oturmak, gözlerinizi kapatmak ve nefesinize odaklanmaktır.
Değişik meditasyon türleri Her biri kendine has yararları olan birçok değişik meditasyon türü vardır. En popüler meditasyon türlerinden bazıları farkındalık meditasyonu, transandantal meditasyon ve yoga nidra’dır.
İlginizi Çekebilir:  Nefes Alma Zen İçsel Huzura Yolculuk

Geçmişin Fısıltıları: Kapsamlı Bir Meditasyon

II. Antik Hindistan’da meditasyon

Meditasyon Hindistan’da binlerce senedir uygulanmaktadır. Meditasyonun en eski kanıtı İndus Vadisi Medeniyeti’na (MÖ 3300-1300) kadar uzanır. Vedik dönemde (MÖ 1500-500), meditasyon Hinduizm’in merkezi bir uygulamasıydı. Vedik dönemden mukaddes metinlerin bir koleksiyonu olan Upanişadlar, meditasyonla alakalı en eski öğretilerden kimilerini ihtiva eder.

Budist geleneğinde meditasyona “samādhi” denir. Buda, meditasyonun acıdan kurtulmanın bir yolu bulunduğunu öğretti. Budist reha yolu “Soylu Sekiz Kattan oluşan Yol” olarak bilinir ve meditasyon kurtuluşa götürmüş olan sekiz uygulamadan biridir.

Jain geleneğinde meditasyona “dhyāna” denir. Jainler meditasyonun karmadan kurtulmanın bir yolu olduğuna inanırlar. Jain reha yolu “On İki Arınma Adımı” olarak bilinir ve meditasyon bu on iki adımdan biridir.

Meditasyon uygulaması Hindistan’dan dünyanın öteki bölgelerine yayılmıştır ve artık bütün dinlerden ve kültürlerden insanoğlu tarafınca uygulanmaktadır. Meditasyonun fizyolojik ve psikolojik esenlik için bir dizi faydası olduğu gösterilmiştir ve giderek muhtelif hastalıklar için tamamlayıcı bir terapi olarak kullanılmaktadır.

III. Batı’da meditasyon

Meditasyon Batı’da yüzyıllardır uygulanıyor, sadece sadece son yıllarda daha geniş çapta bilinir ve kabul görür hale geldi.

Batı’da meditasyonun ilk örnekleri M.Ö. 6. yüzyılda Yunan felsefeci Pisagor tarafınca uygulandığına dair kanıtlar bulunmaktadır.

Meditasyon, 19. yüzyılda Swami Vivekananda ve Paramahansa Yogananda şeklinde Hintli spiritüel öğretmenler tarafınca Batı’ya tanıtıldı.

20. yüzyılda meditasyon, Jon Kabat-Zinn ve Eckhart Tolle şeklinde Batılı öğretmenler tarafınca daha da popüler hale getirildi.

Günümüzde meditasyon Batı’da milyonlarca insan tarafınca uygulanıyor ve giderek stres azaltma, rehavet ve şahsi açınma için kıymetli bir çalgı olarak kabul ediliyor.

Geçmişin Fısıltıları: Kapsamlı Bir Meditasyon

II. Antik Hindistan’da meditasyon

Meditasyon Hindistan’da binlerce senedir uygulanmaktadır. Meditasyonun en eski kanıtı İndus Vadisi Medeniyeti’na (MÖ 3300-1300) kadar uzanır. Bu zamanda insanoğlu yoga adında olan fizyolojik duruşlar, soluk egzersizleri ve meditasyon içeren bir meditasyon biçimini uyguluyorlardı.

MÖ 6. yüzyılda Buda, soluk ve şimdiki ana odaklanan vipassana isimli bir meditasyon biçimi öğretmeye başladı. Vipassana meditasyonu Hindistan’da en popüler meditasyon biçimlerinden biri halini aldı ve bugün hala uygulanmaktadır.

MS 1. yüzyılda, Hint felsefeci Patanjali, yoga ve meditasyon üstüne en mühim metinlerden önde gelen Yoga Sutraları’nı yazdı. Yoga Sutraları, acıdan kurtuluşa götürmüş olan bir meditasyon sistemini anlatır.

Meditasyon Hindistan’da yüzyıllar boyunca uygulanmaya devam etti ve sonucunda Hintli öğretmenler tarafınca dünyanın öteki bölgelerine tanıtıldı. Günümüzde meditasyon dünyanın her yerindeki ülkelerde uygulanıyor ve dünya genelinde bir milyondan fazla meditasyon meydana getiren olduğu tahmin ediliyor.

Geçmişin Fısıltıları: Kapsamlı Bir Meditasyon

V. Meditasyon iyi mi yapılır

Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır ve bunu yapmanın birçok değişik yolu vardır. Meditasyon yapmanın doğru yahut yanlış bir yolu yoktur ve sizin için neyin işe yaradığını bulmanın en iyi yolu değişik teknikler tecrübe etmek ve hangisinin sizin için en faydalı bulunduğunu görmektir.

İlginizi Çekebilir:  Çakra Simyası Meditasyonun Manevi Gücünün Kilidini Açmak

En yaygın meditasyon tekniklerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Odaklanmış dikkat meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Zen meditasyonu

Bu tekniklerin her birinin kendine has avantajları ve dezavantajları vardır. Sizin için hangisinin doğru bulunduğunu bulmanın en iyi yolu, onları kendiniz denemenizdir.

Meditasyona yeni başladıysanız, farkındalık meditasyonu şeklinde bayağı bir teknikle adım atmak iyi bir fikirdir. Farkındalık meditasyonu, nefesinize odaklanmayı ve yargılamadan düşüncelerinizin ve hislerinizin bilincinde olmayı ihtiva eder.

Farkındalık meditasyonu icra etmek için basit bir pozisyonda oturun ve gözlerinizi kapatın. Birkaç derin soluk alın ve havanın akciğerlerinize girip çıkarkenki hissine odaklanın. Soluk alırken, zihninizde ortaya çıkan düşünceleri ve hisleri ayrım edin. Bu düşünceleri ve hisleri bastırmaya yahut değiştirmeye çabalamayın, onları yargılamadan yalnız gözlemleyin.

Arzu ettiğiniz kadar yahut kendinizi rahatlamış ve rahat hissedene kadar meditasyona devam edin.

Meditasyon, ustalaşmak için süre ve gayret gerektiren bir uygulamadır, sadece oldukca ödüllendirici bir tecrübe olabilir. Sabırlı ve ısrar eden olursanız, sonucunda meditasyonun gelişmiş odaklanma, azalan stres ve artan saadet şeklinde faydalarını elde edersiniz.

VI. Değişik meditasyon türleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları ve uygulamaları vardır. En yaygın meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

  • Farkındalık meditasyonu
  • Transandantal meditasyon
  • Vipassana meditasyonu
  • Kundalini yoga meditasyonu
  • Zen meditasyonu

Her meditasyon türünün kendine has bir dizi faydası vardır ve sizin için en iyi tür, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Meditasyona yeni başladıysanız, keyif aldığınız ve sizin için müessir gözüken bir tür bulana kadar değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek iyi bir fikirdir.

İşte en yaygın meditasyon türlerinden bazılarının kısa bir özeti:

  • Farkındalık meditasyonu farkındalığı şimdiki ana getirmeye odaklanan bir meditasyon türüdür. Farkındalık meditasyonunda, yalnız sükunet içinde oturursunuz ve yargılamadan düşüncelerinize, hislerinize ve bedensel duyumlarınıza dikkat edersiniz. Farkındalık meditasyonu, stresi azaltmanıza, ruh halinizi iyileştirmenize ve odaklanmanızı artırmanıza destek olabilir.
  • Transandantal meditasyon sükunet içinde kendinize bir mantrayı tekrarlamayı içeren bir meditasyon türüdür. Transandantal meditasyonda mantraya odaklanırsınız ve düşüncelerinizi özgür bırakırsınız. Transandantal meditasyon stresi azaltmanıza, uykunuzu iyileştirmenize ve yaratıcılığınızı artırmanıza destek olabilir.
  • Vipassana meditasyonu düşüncelerinizi ve hislerinizi yargılamadan gözlemlemeyi içeren bir meditasyon türüdür. Vipassana meditasyonunda nefesinize odaklanırsınız ve düşüncelerinizin gelip gitmesine izin verirsiniz. Vipassana meditasyonu kendi zihninize dair içgörü geliştirmenize ve negatif duyguları bırakmanıza destek olabilir.
  • Kundalini yoga meditasyonu ilahiler söylemeyi, soluk egzersizlerini ve yoga pozlarını içeren bir meditasyon türüdür. Kundalini yoga meditasyonunda, vücudunuzdan akan enerjiye odaklanırsınız. Kundalini yoga meditasyonu, enerjinizi dengelemenize, sağlığınızı iyileştirmenize ve psikolojik yanınızla irtibat kurmanıza destek olabilir.
  • Zen meditasyonu basit bir pozisyonda oturmayı ve nefesinize odaklanmayı içeren bir meditasyon türüdür. Zen meditasyonunda, bütün düşünceleri bırakırsınız ve kendinize yalnız anda bulunma izni verirsiniz. Zen meditasyonu stresi azaltmanıza, odaklanmanızı geliştirmenize ve iç benliğinizle irtibat kurmanıza destek olabilir.

Meditasyon ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, başlamanıza destek olacak birçok kaynak mevcuttur. Size meditasyonun temellerini öğretebilecek ve sizin için işe yarayan bir tatbik bulmanıza destek olabilecek kitaplar, çevrimiçi kurslar ve meditasyon uygulamaları bulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Barışın Kilidini Açmak Meditasyonun Sanatı ve Bilimi İçsel Huzur ve Refahı Bulmaya Yönelik Bir Kılavuz

VII. Meditasyon ile alakalı yaygın mitler

Meditasyon ile alakalı insanların bunu denemesini engelleyebilecek birçok mit vardır. İşte en yaygın mitlerden bazıları ve gerçekler:

  • Efsaneleşmiş: Meditasyon yalnız dindar insanoğlu içindir.

    Reel: Meditasyon dini bir tatbik değildir. Bütün inançlara haiz (yahut inançsız) insanların kullanabileceği seküler bir uygulamadır.

  • Efsaneleşmiş: Meditasyon öğrenmek zor olsa gerek.

    Reel: Meditasyon aslına bakarsak öğrenmesi oldukca kolaydır. Herhangi bir hususi yetenek yahut kabiliyet gerektirmez.

  • Efsaneleşmiş: Meditasyon uykunuzu getirir.

    Reel: Meditasyon aslına bakarsak kendinizi daha uyanık ve tetikte hissetmenize destek olabilir.

  • Efsaneleşmiş: Meditasyon süre kaybıdır.

    Reel: Meditasyon, sağlığınız ve iyiliğiniz için yapabileceğiniz en kıymetli şeylerden biridir.

Meditasyon ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, birçok kaynak mevcuttur. Mevzuyla alakalı kitaplar, makaleler ve çevrimiçi kurslar bulabilirsiniz. Ek olarak, topluluğunuzda başlamanıza destek olabilecek meditasyon öğretmenleri de bulabilirsiniz.

Meditasyon ile alakalı daha çok informasyon edinmek için kaynaklar

Meditasyon ile alakalı daha çok informasyon edinmek için birçok kaynak mevcuttur. İşte en popüler olanlardan birkaçı:

  • Farkındalık.org farkındalık meditasyonu öğretmeye adanmış kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Çevrimiçi kurslar, makaleler ve videolar dahil olmak suretiyle muhtelif parasız kaynaklar sunarlar.
  • Sakinlik rehberli meditasyonlar, uyku hikayeleri ve rehavet müzikleri sunan bir meditasyon uygulamasıdır.
  • Baş boşluğu yeni başlayanlar ve deneyimli meditasyoncular için muhtelif rehberli meditasyonlar sunan bir başka meditasyon uygulamasıdır.
  • Dhamma.org Dünya genelinde parasız 10 günlük meditasyon inzivaları sunan Vipassana Meditasyon Merkezi’nin internet sitesidir.

IX.

Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik esenlik için oldukca muhtelif yararları olduğu gösterilmiştir. Meditasyon ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, sizin için birçok kaynak mevcuttur. Mevzuyla alakalı kitaplar, makaleler ve çevrimiçi kurslar bulabilirsiniz. Ek olarak meditasyon yapmayı öğrenmenize destek olabilecek meditasyon öğretmenleri de bulabilirsiniz.

Meditasyon şahsi bir uygulamadır ve bir fert için işe yarayan şey bir başkası için işe yaramayabilir. Deneyip sizin için en iyi olanı bulmak önemlidir. Sabırlı ve ısrar eden olursanız, meditasyonun hayatınızı iyileştirmek için kıymetli bir çalgı olabileceğini görmüş olacaksınız.

Sorular ve Cevapları

S: Meditasyon nelerdir?

C: Meditasyon, kişinin zihnini yahut farkındalığını eğiterek yüksek bir konsantrasyon, rehavet yahut farkındalık durumuna ulaşmasını elde eden bir uygulamadır.

S: Meditasyonun yararları nedir?

A: Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik esenlik için bir dizi faydası olduğu gösterilmiştir. Bu faydalar içinde stresi azaltmak, ruh halini iyileştirmek, yaratıcılığı çoğaltmak ve uykuyu iyileştirmek yer alır.

S: Iyi mi meditasyon yapabilirim?

A: Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır. Birtakım yaygın yöntemler içinde basit bir pozisyonda oturmak, gözlerinizi kapatmak ve nefesinize odaklanmak yer alır. Öteki yöntemler içinde bir mantrayı tekrarlamak yahut muayyen bir görüntüye yahut nesneye odaklanmak yer alır.

Meric Osmanoğlu, Digese.com blogunun kurucusudur ve dijital teknolojilere olan ilgisiyle tanınır. Teknoloji ve dijital medya alanında geniş bir bilgi birikimine sahip olan Osmanoğlu, bu bilgileri blogunda okuyucularıyla paylaşarak onların teknolojik gelişmeleri daha iyi anlamalarını sağlar. Yaratıcı ve yenilikçi projelere olan tutkusu, Digese.com’un sürekli olarak güncel ve ilgi çekici içerikler sunmasına olanak tanır.

  • Toplam 160 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Sükûnete Yolculuk Meditasyon Üzerine En İyi Kitaplara Bir Kılavuz

Zihin Huzuru 5 gün önce

İçindekilerII. MeditasyonIII. DikkatlilikIV. RehavetV. Stres Yok etmeVI. Şahsi YardımVII. Meditasyonun YararlarıIyi mi Meditasyon YapılırIX. Farkındalık İçin İpuçları II. Meditasyon III. Dikkatlilik IV. Rehavet V. Stres Yok etme VI. Şahsi Yardım VII. Meditasyonun Yararları VIII. Iyi mi Meditasyon Yapılır IX. Farkındalık İçin İpuçları Genel Sorular Antet Yanıt Meditasyon Meditasyon, zihnin odaklanmasına ve sakinlik durumuna ulaşılmasına destek olan bir uygulamadır. Dikkatlilik Farkındalık, yargılamadan, şimdiki ana odaklanma uygulamasıdır. Maneviyat Maneviyat, üstün bir güce yahut kuvvete inanmaktır. İç huzuru İç huzuru, sakinlik ve sükünet halidir. Kendini keşfetme Kendini keşfetme, ferdin kendini tanıma sürecidir. II. Meditasyon Meditasyon, yüzyıllardır rahatlamayı, stresi azaltmayı ve psikolojik gelişimi desteklemek için kullanılan bir uygulamadır. Nefesinize odaklanmayı ve zihninizi bütün düşüncelerden arındırmayı ihtiva eder. Birçok değişik meditasyon türü vardır ve değişik teknikler deneyerek sizin için işe yarayanı bulabilirsiniz. Meditasyon hem fizyolojik bununla beraber psikolojik sağlığınız için yararlı olabilir. Stresi azalttığı, uykuyu iyileştirdiği, bağışıklık sisteminizi pekiştirdiği ve genel huzur duygunuzu artırdığı gösterilmiştir. […]

Rehberli Huzur Meditasyonla Huzura Ulaşma Rehberi

Zihin Huzuru 1 hafta önce

İçindekilerII. Rehberli meditasyon nelerdir?III. Rehberli meditasyonun yararlarıIV. Rehberli meditasyon iyi mi yapılır?V. Rehberli meditasyonun değişik türleriVI. Rehberli meditasyonlar nerede bulunur?VII. Rehberli meditasyona adım atmak için ipuçlarıRehberli meditasyon hakkındaki yaygın mitlerIX. Rehberli meditasyon hakkındaki SSSRehberli meditasyon hakkındaki SSS Rehberli Huzur: Meditasyonla Huzura Ulaşmak Meditasyon, hem fizyolojik aynı zamanda psikolojik esenlik için birçok faydası olduğu yayınlanan bir uygulamadır. Stresi azaltmaya, odaklanmayı iyileştirmeye ve rahatlamayı teşvik etmeye destek olabilir. Rehberli meditasyon, dikkatinizi odaklamanıza ve derin bir rehavet durumuna ulaşmanıza destek olmak için bir kılavuz kullanan bir meditasyon türüdür. Rehberli meditasyonların birçok değişik türü vardır ve bu tarz şeyleri kitaplar, CD’ler ve çevrimiçi kaynaklar dahil olmak suretiyle muhtelif formatlarda bulabilirsiniz. Rehberli bir meditasyon seçerken, sizin için doğru olanı ve keyif alacağınızı bulmak önemlidir. Meditasyona yeni başladıysanız, yeni başlayanlar için tasarlanmış rehberli bir meditasyonla başlamanız yararlı olacaktır. Bu, meditasyonun temellerini öğrenmenize ve pratikte basit etmenize destek olacaktır. Meditasyonda daha deneyimli hale geldikçe, değişik rehberli meditasyon […]

Bliss Blueprint Etkili Rahatlama Teknikleriyle Huzurlu Bir Hayat Tasarlamanın 5 Yolu

Zihin Huzuru 1 ay önce

(*5*)İçindekilerRahatlama tekniklerinin yararlarıV. Rahatlama teknikleri iyi mi uygulanır?VI. Kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın yanlışlarRahatlama tekniklerini günlük rutininizin bir parçası haline getirmek için ipuçlarıRahatlama tekniklerinin etkililiği üstüne incelemeIX. Bu yazı size dingin bir yaşam tasarlama ve bu hedefe ulaşmak için rehavet tekniklerini kullanma hikayesinde data elde edecektir. Değişik rehavet tekniklerini, faydalarını ve sizin için doğru olanı iyi mi seçeceğinizi tartışacağız. Ek olarak rehavet tekniklerini iyi mi uygulayacağınız ve bu tarz şeyleri günlük rutininizin bir parçası haline iyi mi getireceğiniz hikayesinde ipuçları vereceğiz. Ek olarak gevşeme tekniklerinin etkililiği üstüne meydana getirilen araştırmaları ele alacağız ve gevşemeyle alakalı sık sorulan birtakım sorulara yanıtlar sunacağız. Bu makalenin daha dingin ve stressiz bir yaşam yaratmanıza destek olmasını umuyoruz. Anahtar kelime Yanıt Saadet Planı Rahatlama teknikleri ve öteki stratejileri kullanarak daha dingin ve tatminkar bir hayata giden yol haritası. Rahatlama teknikleri Stres ve kaygıyı azaltma şekilleri; yoga, meditasyon, derin soluk alma şeklinde. Huzurlu hayat Rahatlık, sükûnet ve […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele